Atenție! Se așteaptă vijelii și grindină în Sălaj


Începând din această după-amiază, ora 14.00, până mâine, ora 12.00, județul nostru va fi traversat de o un front atmosferic care poate aduce cu el averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vîntului și grindină de dimensiuni medii, atenționează într-o postare pe Facebook cei de la  Severe Weather Alert – Salaj.

“Interval de valabilitate: 26 Iunie ora 14 – 27 Iunie ora 12

Fenomene vizate:

  • averse, local torențiale
  • descărcări electrice
  • intensificări ale vântului
  • grindină de mici dimensiuni, izolat medii dimensiuni

Zone vizate: sud-vestul, vestul, nord-vestul, nordul, centrul și parțial sudul județului

În intervalul menționat, cu precădere în zona vestică a județului vremea va fi instabilă, prin urmare pe arii restrânse se vor semnala averse, local torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni, izolat medii dimensiuni (diametru ~2 cm).

La nivel local, se vor acumula cantități de apă cuprinse între 15-25 l/m², izolat 30-35 l/m². Se pot produce scurgeri rapide ale apei de pe versanți, iar zonele învecinate celor înalte pot fi temporar afectate.

Notă: Fenomenele menționate se pot semnala local și în restul județului, dar cu șanse mult mai mici de producere.

Grad estimativ de realizare: 70%

Revenim cu informații!

*Mesajul prezent nu este de natură oficială, singura instituție abilitată pentru emiterea mesajelor oficiale fiind ANM”, precizează sursa citată.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *