Şimleul va avea parc tehnologic. Sute de noi locuri de muncă şi investiţii de milioane de euro


Şimleu Silvaniei şi locuitorii săi vor intra în rândul oraşelor importante din România care au parcuri industriale, tehnologice, parcuri care vor genera sutede noi locuri de muncă şi care vor atrage în oraş investiţii de milioane de euro.


Primăria şi Consiliul Local Şimleu Silvaniei au aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, achiziția a două terenuri înspre Zalău, unde va fi construit parcul tehnologic, un moment important prin care se dă semnalul de relansare și dezvoltare economică a orașului.

Cristian Mihai Lazăr: Alături de educaţie şi de sănătate, economia reprezintă o ramură deosebit de importantă

“Alături de educaţie şi de sănătate, economia reprezintă o ramură deosebit de importantă în buna funcţionare a oraşului. Prin urmare, ne concetrăm foarte mult pentru dezvoltarea şi relansarea ei. Ne propunem să relansăm economic oraşul nostru, iar pentru aceasta urmărim să asigurăm o infrastructură cât mai bună pentru operatorii economici, atât pentru cei prezenţi deja în Şimleu, cât şi pentru cei care şi-ar dori să vină în comunitatea noastră.

Este un proiect deosebit de important, întrucât va genera locuri de muncă, va aduce bani în oraş şi toate acestea vor conduce spre dezvoltarea oraşului şi spre creşterea calităţii vieţii fiecărui cetăţean. Ceea ce este important e că reuşim să fim în linie dreaptă pentru achiziţia acestor două terenuri, întrucât noi, la Şimleu Silvaniei, nu avem în patrimoniu imobile care să corespundă unor astfel de investiţii.
Ne dorim să implementăm un parc industrial, un parc de specializare inteligentă, parc tehnologic, la Şimleu, care va veni la pachet cu o serie de beneficii pentru operatorii care se vor instala în acel parc”, a declarat, pentru Ora Sălajului, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Cristian Mihai Lazăr.


Parcul tehnologic de la Şimleu Silvaniei va avea, cel puţin într-o primă fază 3 hectare, unde ar urma să vină zeci de firme din ţară şi din străinătate, care vor aduce cu ele poate sute de noi locuri de muncă şi investiţii în valoare de multe milioane de euro.One thought on “Şimleul va avea parc tehnologic. Sute de noi locuri de muncă şi investiţii de milioane de euro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *