Șoferii prinși drogați sau băuți la volan rămân zece ani fără permis!


Proiectul de lege care îi lasă pe șoferi 10 ani fără permis, dacă sunt prinși băuți sau drogați la volan, a fost adoptat ieri de Camera Deputaților.

Șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de 10 ani. Proiectul de lege a fost adoptat ieri, 14 mai, de Camera Deputaților, cu 246 de voturi pentru și 4 abțineri.
Propunerea legislativă amintită modifică şi completează unele normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului și consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar Camera Deputaţilor este decizională pe acest proiect.
Măsura are scopul de a reduce numărul mare de accidente produs pe șoselele din România. Mai mult decât atât, noul proiect prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea, informează Antena 3.
Datele INS arată că la fiecare 80 de secunde are loc un accident auto, în România. Într-un an, sunt mai mulți morți pe șosele decât au fost în cutremurul din 1977. Patru din 10 accidente sunt provocate de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani.

Proiectul de lege, adoptat ieri de Camera Deputaților, va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis și va fi implementat imediat.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *