Tăcerea mieilor. Doar două abatoare autorizate pentru scrificarea lor în tot Sălajul


Doar două abatoare sunt autorizate, la nivelul judeţului Sălaj, pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA).
“Pentru asigurarea cărnii de miel pentru sărbătorile pascale, în Sălaj există două abatoare autorizate – Ovine Hereclean şi SC Siciliana din Şimleu Silvaniei, de unde consumatorii îşi pot procura aceste produse. Mai era o posibilitate de autorizare a punctelor de sacrificare, dar nici o unitate administrativ-teritorială nu a solicitat acest lucru. Miei se mai pot achiziţiona şi direct de la producători. Se pot sacrifica la acei producători, cu respectarea normelor de bunăstare”, a declarat, marţi, în cadrul şedinţei de Dialog Social, director executiv adjunct al DSVSA Sălaj, Bacso Laszlo.
Potrivit datelor prezentate în cadrul aceleiaşi întâlniri de către directorul Direcţiei de Statistică Sălaj, Nicolae Joldeş, în judeţul Sălaj se înregistrau, la sfârşitul lunii decembrie 2023, 287.221 capete ovine şi caprine, în scădere cu 11% comparativ cu finalul anului 2022.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *