Tenaris a investit peste 500 de milioane de dolari în România, în 20 de ani, şi a exportat 97% din producţie


Tenaris a investit peste 500 de milioane de dolari în România în 20 de ani şi a exportat peste 97% din producţia realizată, se arată într-un comunicat al companiei.

Tenaris a investit peste 500 de milioane de dolari în România

“Printr-un proces continuu de investiţii, care depăşesc 500 de milioane de dolari în 20 de ani, în tehnologie, în angajaţi şi în comunităţile din care face parte, Tenaris a transformat fosta fabrică Silcotub din Zalău şi oţelăria din Călăraşi într-o operaţiune de nivel mondial în cadrul sistemului său industrial, deservind nu doar industria românească de petrol şi gaze, ci şi exportând global peste 97% din producţie.
În România, Tenaris, cu o cifră de afaceri de 836 de milioane de dolari în 2023, a devenit un jucător esenţial, cu produse şi servicii utilizate atât în domeniul energetic, cât şi în industrie, unde aplicaţiile sunt variate. Compania şi-a construit o prezenţă importantă, spre exemplu, şi în industria auto, unde furnizează atât ţevi, cât şi componente”, se precizează în comunicat.
Punând accent pe sustenabilitate, în ultimele două decenii, Tenaris a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte protecţia mediului. Prin încorporarea celor mai bune tehnologii disponibile şi optimizarea consumului de energie, compania a reuşit să reducă emisiile de CO2 echivalent, poziţionând oţelăria din Călăraşi în top 15 oţelării care au cele mai scăzute emisii din lume, subliniază sursa citată.
În plus, au fost implementate programe riguroase de gestionare a deşeurilor, care promovează circularitatea. Aceste iniţiative au minimizat substanţial cantitatea de deşeuri industriale, prin strategii de reciclare şi reutilizare, atingând o rată de recuperare de 92%. Compania a demarat un proiect în Călăraşi – care urmează să fie finalizat în decembrie 2024 – pentru a produce energie din surse regenerabile, cu o putere nominală de 20 MW.
Pe de altă parte, Tenaris a investit peste un milion de dolari pe an în programe precum acordarea de burse prin Programul Roberto Rocca, cu mai mult de 2.250 de elevi de liceu şi studenţi beneficiari, dotarea liceelor tehnice, organizarea de stagii industriale, şcoli de vară, cursuri de formare pentru profesori, consilierea în carieră a elevilor şi organizarea de acţiuni de voluntariat dedicate unităţilor de învăţământ.

Peste 1.900 de angajaţi în România

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici.
Cu o echipă de peste 1.900 de angajaţi în România, compania este prezentă în 9 oraşe şi operează unităţi de producţie complet integrate, de la elaborarea oţelului în Călăraşi, la realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău. De asemenea, o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina şi un centru de servicii  în Ploieşti completează portofoliul de produse pentru clienţii din industria de petrol şi gaze.
Potrivit comunicatului, Tenaris este lider mondial în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol şi gaze şi alte aplicaţii industriale


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *