Un loc superb din Sălaj. În toată măreția sa – Colosseumul de la Teștioara


Locurile frumoase ale Sălajului, și nu numai, de obicei sînt ascunse privirii. Ca să ajungi acolo trebuie să ieși de pe drum și să urmezi cărări puțin umblate sau chiar neștiute. Uneori drumul până într-unul din aceste locuri superbe e ușor. Alteori e dificil și te încearcă la greu. Însă merită. Pentru că odată ajuns acolo unde natura își etalează operele de artă, ești, dintr-odată, înconjurat de frumusețe. Un astfel de loc e Colosseunul de la Teștioara.

 

Aducere aminte

Am mai fost acolo, acum 10 ani și ceva, cu prietenul meu Zoli, acum călător pe alte coclauri, în altă lume. Ne întorceam de pe un traseu lung și destul de greu. Ne-am oprit lângă mașina parcată la intersecția din Teștioara, gata să pornim către casă. Din curtea unei case a ieșit un om, Viorel, care, văzându-ne cu rucsacurile în spate, ne-a întrebat ce facem acolo. El a fost cel care ne-a dus la Colosseum, prin curtea casei lui. Și am fost atât de impresionați de acel loc, încât am spus că sigur o să ne întoarcem, să îl explorăm mai pe îndelete.

Au trecut 10 ani și ceva de atunci. Apoi, într-una din zilele ăstea, m-am întâlnit cu Mădălina, vecina mea, în fața magazinului de lângă bloc. Și, dintr-o vorbă în alta, legată de reportajele mele, m-a întrebat dacă am fost acolo. Pe torent în sus, adică, trecând prin curtea casei. Nu a zis Colosseum. Nici nu avea cum, numele ăsta l-am dat noi, eu și Zoli. Însă, după ce mi-a spus cât de impresionant e locul respectiv, am știut despre ce e vorba. Așa că, deși aveam planificat un alt traseu pentru următorul sfârșit de săptămână, l-am schimbat. Și, după 10 ani și ceva, am ajuns, din nou, la Colosseum.

 

 

Superbitatea sa, Colosseumul.

Prima oară când îl vezi, rămâi fără cuvinte. Apoi zâmbești larg, inima începe să îți bată puternic în piept, apoi ceva te trage în toate părțile. Și către ceea ce vezi și dincolo de ceea ce se vede cu ochiul liber. Cel puțin așa mi se întâmplă mie. Cine știe, poate sînt eu ușor impresionabil. Dar cum aș putea să nu fiu în fața operelor de artă ale naturii?

 

– Articolul integral, pe Reporter pur și simplu –

Un loc superb din Sălaj. În toată măreția sa – Colosseumul de la TeștioaraLasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *