Un medic sălăjean de excepţie, Ioan Juravle. Lăudat de pacienţi, premiat de Consiliul Judeţean Sălaj


Probabil că cea mai mare bucurie a unui medic de calitate umană şi profesională este să-şi vadă pacienţii sănătoşi. Unul dintre aceşti medici, care se bucură atât de apreciarea pacienţilor săi, cât şi a autorităţilor judeţene este Ioan Juravle, medic urolog şi şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Profesionist desăvârşit

Pentru meritale sale umane şi profesionale, el a fost onorat de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, cu distincția “Soarele Sălăjean”.

Ioan 𝗝𝗨𝗥𝗔𝗩𝗟𝗘. Deși își are rădăcinile în frumoasa Bucovină, destinul l-a purtat aici, la noi, în Țara Silvaniei, unde și-a întemeiat o familie și și-a construit o carieră remarcabilă în domeniul medical.
Medic urolog foarte apreciat, profesionist desăvârșit, om de excepție, dr. Ionut Juravle conduce Secția Urologie de la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Implicat activ în cercetarea medicală și preocupat să ofere pacienților servicii medicale de cea mai înaltă calitate, domnul doctor este recunoscut pentru abordarea sa inovatoare și pentru eforturile de a integra cele mai recente tehnologii și metode în practica medicală zilnică.

De numele domniei sale se leagă prima intervenție laparoscopică 3D pentru o afecțiune oncologică a prostatei realizată la Spitalul din Zalău”, se arată în argumentaţia Consiliului Judeţean Sălaj.

Parcă ne cunoşteam de o viaţă cu medicul Ioan Juravle

Dar pe adresa redacţiei tocmai a venit şi apercierea unui pacient tratat de medicul Ioan Juravle, apreciere -suntem convinşi- similară cu ale sutelor sau miilor de pacienţi sălăjeni care i-au trecut prin mâini.

“Ca sălăjean, primul impuls pe care îl ai atunci când te lovești de o problemă medicală ce trenează este să cauți cât mai repede soluții într-un oraș universitar, la un spital mare, eventual la un medic cunoscut. Face parte din instinctul primar al fiecăruia dintre noi, atunci când vorbim de propria noastră sănătate. Același impuls l-am avut și eu, însă cei apropiați mi-au sugerat să apelez la un medic din Zalău, despre care auziseră că e profesionist, că a reușit să schimbe în bine mentalități, că la el apelează pacienți din foarte mute județe ale țării. Le-am ascultat sfatul, desi, recunosc, aveam posibilitatea de a apela la câțiva medici din Cluj sau București, care îmi cunoșteau deja istoricul medical.

Primul sentiment pe care l-am avut atunci când l-am întâlnit pe medicul urolog  Ioan Juravle a fost destul de ciudat. Ciudat pentru că nu mai întâlnisem o persoană, un medic, în care să am încredere încă din primele secunde. Aveam impresia că ne cunoaștem de o viață, că îmi cunoștea deja toate problemele medicale pentru care am pășit în cabinetul său. Da, e modul său de a se apropia de pacient, de a sparge barierele dintre el și cel aflat în suferință, de a se apropia de omul care îi cere ajutorul. Medicul, omul din fața ta, pur și simplu te dezarmează.

Pentru că Ionuț Juravle nu este doar un medic care a demonstrat în nemumărate cazuri ca că este un foarte bun profesionist, ci și un foarte fin psiholog. O poate confirma, sunt convins, toți cei care i-au trecut pragul cabinetului. Dincolo de profesinalismul său, de omenia și respectul cu care își tratează fiecare pacient în parte, medical Ionuț Juravle demonstrează că este un om integru, ceea ce întânești doar la medicii care se dedică total pacienților și, bineînțeles, meseriei lor. Și, din păcate, nu sunt mulți cei care fac parte din această categorie.

Îi mulțumesc pe această cale pentru că am avut ocazia să întâlnesc, în primul rând, un profesionist, un om deosebit, un doctor care este înconjurat de o echipă medicală (personalul de la secția de Urologie a Spitalului Județean Zalău) care, parcă, este croită după chipul și asemănarea celui care a reînviat această secție.

Nu în ultimul rând, îi mulțumesc pentru că a reușit să-mi schimbe radical opinia despre calitatea actului medical de la Spitalul Județean Zalău, acolo unde, în timpul tratamentului și a diverselor investigații de care am beneficiat, am întâlnit alți câțiva medici deosebiți. Și nu este doar o impresie, ci o realitate împărtășită de foarte mulți pacienți care, din diverse motive de sănătate, au fost nevoiți să pășească pragul acestui Spital.

Un pacient recunoscător, V.M.”, ne-a transmis pacientul apreciatului medic sălăjean.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *