Vernisajul expoziției stradale „Sălașuri ale solidarității. O foto-etnografie a piețelor din Sălaj”


Vernisajul expoziției stradale „Sălașuri ale solidarității. O foto-etnografie a piețelor din Sălaj” va avea loc joi, 28 martie 2024, începând cu ora 14.00, în zona pietonală din fața muzeului.

Expoziția, a cărui autor este sociologul Florin Dumitrescu, va oferi publicului o incursiune fascinantă în universul plin de viață al piețelor și târgurilor din județul Sălaj, aceste locuri esențiale pentru comunitatea locală.

Autorul își propune să evidențieze valoarea de patrimoniu cultural viu a piețelor și târgurilor din Sălaj, amenințate cu dispariția în contextul modernizării și urbanizării accelerate. Cu sprijinul Muzeului Județean de Artă și Istorie din Zalău, Florin Dumitrescu a realizat o cercetare amplă și captivantă, punând în valoare tradițiile, obiceiurile și diversitatea culturală specifică acestor piețe și târguri.

Expoziția prezintă o selecție de instantanee fotografice sugestive, care ilustrează atmosfera dinamică și diversitatea activităților desfășurate în cadrul acestor piețe și târguri. De la portrete ale piețarilor și cumpărătorilor, la imagini ale produselor locale tradiționale, respectiv la interacțiunile sociale din aceste locuri, expoziția oferă o perspectivă bogată și autentică asupra vieții de zi cu zi în Sălaj.

”Ne dorim ca această expoziție să sensibilizeze și să inspire comunitatea locală să aprecieze și să protejeze aceste locuri speciale, care reprezintă o parte importantă a identității noastre culturale. Expoziția poate fi văzută în zona pietonală din fața muzeului începând cu data de 28 martie. Vă invităm să vă alăturați nouă pentru a explora universul propus de expoziția stradală  «Sălașuri ale solidarității. O foto-etnografie a piețelor din Sălaj» unde veți descoperi poveștile captivante și atmosfera specifică a piețelor și târgurilor tradiționale din județul Sălaj. Nu ratați ocazia de a vă bucura de bogăția și autenticitatea patrimoniului cultural viu al acestei regiuni!”, spune Dr. Corina Bejinariu, managerul Muzeului din Zalău.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *