Vești bune! Pensionarii sălăjeni vor primi banii în avans. Înainte de Paște


Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, va fi făcută în avans, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, aprobat în ședința de joi a Executivului.

Hotărârea de Guvern privind plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, din bugetul asigurărilor sociale de stat și din bugetul de stat, a fost publicată joi în Monitorul Oficial. În acest sens, a fost aprobată virarea sumei de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 339.359 mii lei din bugetul de stat către Compania Națională „Poșta Română” — S.A. pentru plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal.

Totodată, a fost aprobată virarea sumei de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 683.898 mii lei din bugetul de stat către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card.

Sumele se virează de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până în data de 30 aprilie 2024 inclusiv.

Plățile efectuate sunt realizate din bugetul asigurărilor sociale de stat aprobat pe anul 2024. Astfel, pensionarii care dețin conturi, uemrază să primească banii în zilele de 2-3 mai, iar prin Poşta Română pensiile vor fi livrate până în data de 3 mai, inclusiv.

@foto GettyImagesLasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *