Vin zile toride peste noi. Cod galben de căldură în Sălaj


Avertizare de caniculă pentru toată țara, valabilă de mâine. În sudul și vestul țării va fi Cod Portocaliu, cu temperaturi de până la 37 de grade și disconfort termic accentuat. În restul județelor, inclusiv în Sălaj, așa cum se poate observa în poza alăturată, va fi Cod Galben, urmând ca în zilele următoare temperaturile să crească în județul nostru până la 33 de grade Celsius.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de caniculă, valabile miercuri, 19 iunie. Prima, Cod Galben este valabilă în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală. Temperaturile maxime în aceste zone se vor situa în general între 32 și 35 de grade, iar local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

 

A doua avertizare, Cod Portocaliu va fi valabilă în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

 

De asemenea, vor fi nopți tropicale, în unele zone fiind așteptate temperaturi minime de 20 de grade. Meteorologii precizează că în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

 Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *