Vreți să urcați la volan în aceste zile toride? Recomandări de la polițiștii sălăjeni pentru șoferi


În aceste zile toride de început de vară, să urci la volan poate fi o adevărată provocare pentru unii șoferi, în special pentru cei care au anumite probleme de sănătate. Astfel, polițiștii sălăjeni transmit următoarele recomandări pentru o călătorie în siguranță în perioada caniculară:

  • folosiți sistemele de climatizare și asigurați-vă că acestea funcționează în parametri optimi
  • tratați cu atenţie reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.
  • asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald
  • în ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!
  • nu conduceți daca sunteți obosiți. Oboseala este considerată de către specialiști drept una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârșit de săptămână.

“Circulați cu atenție, fiți calmi și dați dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite!”, atrag atenția oamenii legii.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *