Zalăul, la superlativ! Ediția din acest an a Festivalului Curtea Artiştilor va însuma peste 150 de evenimente culturale


Peste 150 de evenimente culturale, cum ar fi spectacole de teatru, proiecţii de filme sau concerte sunt programate, în perioada 5 iulie – 7 septembrie, la Zalău, la ediţia din acest an a festivalului Curtea Artiştilor, un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), potrivit Agerpres.

“Proiectul Festivalul Curtea Artiştilor Zalău îşi propune să organizeze o nouă ediţie a singurului festival de teatru din Zalău, eveniment ce a pornit în curtea bunicilor preşedintelui asociaţiei Darius Prodan. În 2022, festival s-a mutat în curtea unei hale industriale construită în perioadă comunistă, concesionată acestui ONG de către un om de afaceri din Zalău cu scopul de a o transforma într-un centrul cultural multifuncţional. În acest spaţiu propunem organizarea unei noi ediţii de festival-stagiune în aer liber, timp de 10 săptămâni (5 iulie – 7 septembrie), ediţie care va conţine 18 spectacole de teatru şi două concerte (în fiecare vineri şi sâmbătă), 10 ateliere pentru liceeni, 10 dialoguri între liceeni şi artişti şi 10 vernisaje de artă plastică”, se arată pe site-ul AFCN, instituţie ce finanţează acest festival cu 150.000 de lei.

Festivalul este promovat, într-o postare pe pagina de Facebook a asociaţiei ‘Curtea Artiştilor’ de către actriţa Maia Morgenstern, cea care va fi prezentă la Zalău, alături de fiica sa, Cabiria Morgenstern, cu spectacolul Imperium.

“Cultura trezeşte oraşul. (…) Festivalul va avea loc între 5 iulie şi 7 septembrie şi va însuma peste 150 de evenimente – spectacole, proiecţii de film, evenimente pentru copii, concerte, câte şi mai câte. Ne vedem la Zalău. Wake-up, Curtea Artiştilor, vin la Zalău!”, spune actriţa Maia Morgenstern, în mesajul transmis prin intermediul asociaţiei ‘Curtea Artiştilor’.

 One thought on “Zalăul, la superlativ! Ediția din acest an a Festivalului Curtea Artiştilor va însuma peste 150 de evenimente culturale

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *